11-daagse fietsreis Noord-Macedonië en Albanië

10 overnachtingen op basis van logies en ontbijt

Tijdens de 11-daagse fietsreis door Noord-Macedonië en Albanië fietst u individueel of in groepsverband langs de mooiste plekken. Denk bijvoorbeeld aan een overnachting in een oud klooster en fietsen langs vele riviertjes en meren. Deze fietsreis is met veel zorg door ons samengesteld.

Noord-Macedonië en Albanië zijn perfecte landen voor het maken van een fietsvakantie. Deze prachtige en nog vrij onbekende (fiets)landen op de Balkan worden gekenmerkt door schitterende natuur, rijke historie, vriendelijke bevolking en verkeersarme goed geasfalteerde wegen.

Fietsen in Noord-Macedonië

Tijdens het fietsen in Noord-Macedonië ontdekt u de rijke geschiedenis van het land. Vooral de Turkse invloeden, als gevolg van eeuwenlange overheersing door het Ottomaanse Rijk, ziet u terug in de Macedonische cultuur. Tijdens deze fietsreis overnacht u 1 nacht in een schitterend klooster: het klooster van Sveti Naum. Op één van de mooiste plekken aan het meer van Ohrid! Het klooster is vooral bekend door de monniken Sveti Naum en Sveti Clement, leerlingen van Cyrillus en Methodius, de grondleggers van het Cyrillisch schrift.

U fietst door natuurparken en komt onderweg langs vele riviertjes en maar liefst 4 meren.

Ohrid, gelegen aan het gelijknamige meer, wordt ook wel de plaats van de 365 kloosters genoemd; voor iedere dag één. Er is tijdens deze fietsvakantie voldoende gelegenheid om een aantal van deze fraaie bouwwerken te bezichtigen.

Fietsen in Albanië

Albanië was eeuwenlang een uithoek van het Ottomaanse rijk en is sinds de val van het communistische regime in 1991 een parlementaire democratie. Tijdens het fietsen in Albanië zult u merken dat er veel is geïnvesteerd in de infrastructuur van het land.

Halverwege deze reis passeert u de Albanese grens bij Kafasan en fietst u langs het Albanese gedeelte van het Ohrid en Prespa-meer. Langs het Ohrid-meer in Albanië loopt een prachtig fietspad van maar liefst 20 kilometer lang.

Dag 1: Aankomst
Dag 2: Rondrit Mavrovo-meer, 32 km (250 hm)
Dag 3: Mavrovo-Debar, 53 km (200 hm)
Dag 4: Debar-Vevcani, 48 km (450 hm)
Dag 5: Rondrit Vevcani, (49 km)
Dag 6: Vevcani-Pogradec (Albanië), 50 km (500 hm)
Dag 7: Pogradec-Otesevo (Macedonië), 72 km (1.000 hm)
Dag 8: Otesevo-Sveti Naum, 35 km (750 hm)
Dag 9: Sveti Naum-Ohrid, 48 km (400 hm)
Dag 10: Vrije dag in Ohrid; geen fietsprogramma
Dag 11: Transfer naar luchthaven

Inclusief

 • 10 overnachtingen op basis van logies en ontbijt (op dag 7 is het diner inbegrepen)
 • Alle (bagage)transfers, maar exclusief de luchthaventransfers
 • Routes in GPX-formaat
 • Kaart van de omgeving en informatieboekje over Ohrid
 • Nederlands-/Engelssprekende contactpersoon

Exclusief

 • Vliegtickets
 • Luchthaventransfers
 • Lunch en diners (diner in Otesevo is inbegrepen)
 • Dranken en andere versnaperingen
 • Huur fiets: trekking fiets of e-bike
 • Huur GPS-navigatie
 • Eenpersoonstoeslag
 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering
 • Klantenbijdrage garantiefonds GGTO

Hendrik en Marianne Westenbrink
Wij hebben half augustus 2019 de 11-daagse fietsvakantie door Noord-Macedonië en Albanië gemaakt. Een fantastische ervaring! Heldere routebeschrijving met praktische tips en de GPS was ook erg handig!
Het was elke dag een verrassende tocht, veel natuurschoon. Soms pittige beklimmingen en prachtige panorama’s. En altijd weer spannend als we bij het volgende hotel aankwamen, die overigens prima waren. Het was wel heel erg warm, soms boven de 40°C, voor deze regio uitzonderlijk! De service na een mankement aan de e-bike was uitstekend. Wat ons betreft: een absolute aanrader👍
Augustus 2019

Wiefse Coebergh
Waauw, wat een geweldige reis was dit, wandelen en fietsen in Macedonië ! Alles perfect geregeld en heel persoonlijke begeleiding. We waren zo enthousiast dat we op de terugweg op het vliegveld meteen een paar mensen warm hebben gemaakt om deze reis ook te maken. Wij hadden een combi gevraagd van fietsen en wandelen, voor ons een geweldige combinatie. Fietsend zie je meer van het land, wandelend dring je dieper door in de prachtige nationale parken. De organisatie door Eye4cycling liet niets te wensen over. Alles mooi op maat, met dagelijkse appjes over wat we konden verwachten van de fietstocht. Goede fietsen, mooie tochten, goed gereedschap en lekkere ruime, opvallende fietstassen mee. De Nationale parken zijn prachtig, maar wandelroutes zijn moeilijk te vinden. Alle routes zijn met rood wit gemarkeerd. Borden met kaarten zijn door de zon verbleekt en daardoor loop je makkelijk mis. Maar wáár je ook loopt , het is overal prachtig. Aanrader!
Juli 2019

Ton en Rita van Haastert
In juni zijn wij op fietsvakantie in Macedonië/Albanië geweest. In één woord geweldig!! Het is een heel rustig en groen land, met meestal goede wegen. De routes zijn afwisselend; door de bergen met veel bomen, door de vallei met prachtige bloemen en heel veel vergezichten. Ook de accommodaties waren heel verschillend, maar allemaal prima in orde, vooral Lakeview en Saint Naum. Als je van fietsen houdt en een beetje conditie hebt, is het super leuk!!
De hele organisatie en persoonlijke begeleiding van Raymond hebben wij als super goed ervaren!!
(en Ton heeft heel erg genoten van de mountainbiketour die hij op een vrije dag met Raymond en een paar Macedonische vrienden heeft gemaakt).
Bedankt Raymond, en we kijken nu al uit naar een volgende reis!!
Juni 2019

Christien Berben
Ik heb genoten van mijn vakantie met eye4cycling! Macedonië is een prachtig groen land, wel erg heuvelachtig maar erg mooi. Het fietsen was voor mij goed te doen, ook dankzij de bij jou gehuurde e-bike. Met een gewone fiets moet je op de eerste plaats een goede conditie hebben. En dan denk ik dat leeftijd niet veel uitmaakt. Het heeft ook te maken met je instelling, het zijn toch veel klimmeters!
Ik heb genoten van de prachtige uitzichten, al had ik wel iets vaker lekker op een terrasje willen zitten en niet alleen maar fietskilometers maken. Ik ben me er van bewust dat in een land als Macedonie onderweg weinig terrasjes zijn, wij hebben ze in ieder geval niet gezien, maar dat is voor ons ook een belangrijk onderdeel van een fietsvakantie.
Dus de vakantie was fantastisch, maar dat hebben wij alle vier wel een beetje gemist!
Juni 2019

Hans Kaandorp
11 daagse fietsreis Macedonië, mei 2015 Prachtige fietsreis rond meren en door schitterende natuurparken. Mooie, rustige routes over goede wegen en een aantal stukjes onverhard door een boerenlandschap. Overal om je heen bloemen, hagedissen en bijzondere vogels, waaronder pelikanen. Uitstapjes naar een waterval, een gereconstrueerd dorpje op palen in het water, klooster, kerk en zelfs naar Albanië. De inwoners zijn vriendelijk en gastvrij en de prijzen zijn aangenaam laag. De hotels zijn goed gekozen en heel verschillend. Ohrid is een gezellige plaats om een rustdag door te brengen. Uitstekende begeleiding en verzorging door Raymond en Simone. Echt een aanrader.
Mei 2015

Jannie en Henk
Wat een voorrecht om de eerste fietsreis in Macedonie mee te maken. Geweldig wat een mooie tocht, een aanrader voor iedereen die graag door de natuur fietst. Je komt echt alles tegen, zoveel variaties in "groen" , bloemen, volop in bloei en dan de vogels, tot zelfs pauwen en pelikanen aan toe. Slapen op heel idyllische plekjes, zoals in een klooster of in een hotel aan het meer,waar de pelikanen bijna aan je voeten zwemmen.Kortom wij hebben genoten van deze fietsreis. Dit mede mogelijk gemaakt door de goede organisatie van Raymond ( en verzorging van Simone), die het toch maar weer voor elkaar krijgt ,deze routes over bergen en door leuke dorpjes met veel leuke bezienswaardigheden , aan elkaar te knopen. Klasse, Raymond. Wij kijken nu al uit naar de volgende, haha.
28 mei 2015

Lea en Hans
Macedonie, een aanrader! Een prachtig fietsland met klimmetjes en vele afdalingen. Iedere dag was weer veelbelovend en vol verrassingen. prima georganiseerd door Raymond en Simone. Iedere fietstocht was perfect in balans met rustpauzes, picknicks en lunch. Het bracht ons op vele mooie idyllische plekjes aan verschillende meren met veel groen en bloemen, watervallen, kloosters, kerken en boomgaarden. Iedere dag werden we weer beloond met een lieflijk hotelletje met een leuke sfeer en vriendelijkheid, heerlijk eten, wijn en natuurlijk bier. De rustdag in Ohrid was ook gezellig, erg de moeite waard. Een stadje gelegen direct aan het meer met veel cultuur en winkeltjes, met een boulevard vol terrassen die toch rust uitstraalt. Kortom een land dat nog ongerept is. Tot slot een pluim voor de organisatie van Raymond en Simone, deskundig, warm en hartelijk, Dank voor deze fantastische dagen! Lea en Hans
30 mei 2015

Joke
De fietsvakantie in Macedonie van 12 mei was weer een geweldige belevenis. Zeker omdat het de eerste tocht was en we hadden dus nog geen respons, behalve van Raymond en Belinda zelf. Maar wat gezegd is, werd volledig waar gemaakt. Het is een heel mooi land om te fietsen. Prima wegen en lekker rustig. Meestal door prachtige natuur. Veel groen en snel stromende bergbeekjes. Zelfs de sneeuw was nog te zien op de bergtoppen. De meren waren een bezienswaardigheid op zich. Vooral het Prespameer met een mysterieuze lichtval en zijn pelikanen. Heerlijk om te zwemmen hoewel het water nog wel aan de koude kant was. Neem wel waterschoenen mee. De tochten waren prima te doen, soms even afzien maar dan weer de beloning, een heerlijke afdaling. De ligging van de hotels was heel afwisselend en allemaal prima. Leuke picknick plekken waar we genoten van een heerlijke lunch verzorgd door Simone. Ik heb enorm genoten en kijk terug op een heerlijke vakantie. Raymond bedankt voor de fantastische tochten die je voor ons hebt bedacht. Ook de fietsen waren super. Macedonie een echte aanrader! Groet, Joke
2 juni 2015

Herman
Eye4cycling heeft wederom een hele fraaie fietsvakantie neergezet. De tweede groepsreis in Macedonie van 30 juni was een schitterende ervaring. Een landschap wat te beschrijven is al een mix tussen de Franse Alpen en Zuid Oostenrijkse merengebieden. De routes gingen over relatief goede wegen met weinig verkeer, alhoewel het oppassen blijft voor een enkele snel passerende Mercedes. Gelukkig geen agressieve honden of andere fietsongemakken, je kunt heel ontspannen fietsen. Langs enkele routes volop fruit, noten ed in de bomen, heerlijk voor de liefhebbers. Hotels waren prima, meestal direct aan het water zodat na de fietstocht een heerlijke duik in het meer genomen kan worden met glashelder water en prachtig uitzicht op de omringende bergen. Overal lekker kunnen eten, wel zijn de porties ruim en ze houden van vlees. Soms heb je aan een salade met wat brood genoeg. De Macedoniërs zijn bescheiden en vriendelijke mensen die meestal een enkel woordje Engels spreken. De hybride fietsen zijn een genot, fietsen erg licht en vormen geen probleem voor een enkele stukje onverhard. Wel ontbreekt een standaard wat lastig is als je even afstapt om bijvoorbeeld een foto wilt nemen. Tochten zijn goed te doen, ook de enkele langere klim in de tweede week. Gelukkig is bij warm weer er redelijk veel schaduw op de route. Ik sluit me bij de anderen aan: een echte aanrader ! Groeten Herman
13 juli 2015

Jaap de Jong
An exciting eleven day (400 km) trip on the bikes, of course, trough Macedonia and even, for a few hours, in Albania. From Ohrid as the central operating place we made a trip along the Mavrovo Lake, Debar, Vevchani, Otesevo, Sint Naum and the Ohrid Lake. Nature is beautiful and fresh without pollution. Clear water, a lot of animals, fishes, butterflies and, not always a pleasure, insects. Saw for the first time pelicans in their natural habitat. So quiet we could hear frequently the noise of the living nature. Enjoyed the local wines and food. A straight farmers kitchen, using just natural products, without any adornment, very tasteful. Had a good stay thanks to the perfect organization by Eye4Cycling.
13 juli 2015

Jan Zuurbier
Prima fietsreis. Niet te zwaar. Comfortabele hotels, meestal met gelegenheid om te zwemmen. Goede fietsen. Ik was nog nooit in Macedonië geweest. Het is een aanrader. Mooie ritten door bossen. Uitzicht over meren. Fraaie kloosters. En de stad Ohrid wordt niet voor niets de 'parel van de Balkan' genoemd.
29 juli 2015

Peter de Leur
Mooie fietsvakantie door een prachtig landschap. Voor de fietser die van een bergje houdt.
29 juli 2015

Fam. Bohmer
Wij hebben met gezin (3 boys, 16,14,11) een fantastische vakantie gehad. Het fietsen was pittig, maar ging goed. Zelfs onze jongste telg kon alle heuvels bedwingen. Leuke afwisseling in 's ochtends fietsen en 's middags zwemmen! Echte beloning voor de boys. Prachtige natuur en meren. Kortom een vakantie om niet te vergeten!
13 augustus 2015

Lia Riemersma
Vakantie september 2016 Macedonië We zijn alweer een paar weken terug in Nederland van een Wandel en Fietsvakantie in Macedonië. Eerst hebben we met zijn 4tjes een week gewandeld. We zijn begonnen in Ohrid en vandaar uit kregen we om 2 dagen een transfer naar de volgende plaatsen: Vevcani, Lazaropole en als laatste plaats Mavrovo. In iedere plaats hebben we schitterende wandelingen gemaakt in een WONDERSCHONE NATUUR. Alle wandelingen met hun eigen karakter! De 12 daagse Fietsvakantie begon op 24 september in Mavrovo, daar ontmoeten we ook Simone, Raymond en de andere fietsers. Een leuke groep van 13 personen. De fietsroutes waren soms pittig, soms over onverharde wegen maar goed te doen. Wat hebben we genoten van Macedonië, wat een fantastisch groen land met een vriendelijke bevolking. En natuurlijk ook (en zeker heel belangrijk), de goede organisatie van EYE4CYCLING. De fietstochten met de lunches (gezellig picknicken). De met zorg uitgezochte sfeervolle hotels en zeker niet op de laatste plaats de perfecte fietsen! Alles was zoals gewoonlijk door Simone en Raymond uitstekend verzorgd. Zowel de wandel als de fietsvakantie waren PERFECT. Bedankt. Jose, Jaap, Ton en Lia.
21 oktober 2016

Noord-Macedonië en Albanië, hoteltrektocht 11 dagen (individueel)

Individuele reis (GPS), logies en ontbijt, bagagevervoer

Prijzen zijn gebaseerd op een minimum aantal van 2 personen.

STARTDATA OP VRIJDAG

Mei, juni, september, oktober € 729,-
Juli, augustus € 779,-
Eenpersoonstoeslag € 135,-
Alleenreizendentoeslag € 160,-
Luchthaventransfers
(aankomst op en vertrek van Ohrid)
€ 45,-

 


Noord-Macedonië en Albanië, hoteltrektocht 11 dagen (groepsverband)

Groepsreis, gids, logies en ontbijt, bagagevervoer, volgwagen

Prijzen per persoon

(Op basis van 2 personen per kamer; bij een groepsreis geldt een vertrekgarantie bij minimaal 6 deelnemers en het maximale aantal deelnemers is 12)

STARTDATA OP VRIJDAG

8 mei t/m 18 mei 2020 € 790,-
18 september t/m 28 september 2020 € 790,-
Eenpersoonstoeslag € 135,-
Luchthaventransfers
(aankomst op en vertrek van Ohrid)
€ 35,-

Noord-Macedonië en Albanië, huur fiets en GPS
Prijzen per persoon

Huur Ghost Hybride - Panamo X3, 9 dagen € 120,-
Huur e-bike, 9 dagen € 195,-
Huur GPS, 9 dagen € 50,-