8-daagse fietsreis Andalusië

groepsreis of individuele reis

De 8-daagse fietsreis in Andalusië start in het historische stadje Ronda. De praktische omgeving met idyllische witte dorpen leent zicht perfect als startpunt voor een mooie fietsvakantie door het relatief vlakke achterland richting Sevilla. Dit strategisch gelegen stadje is om een diepe kloof heen gebouwd. Over deze kloof (El Tajo) zijn 3 bruggen gespannen. De Puente Nuevo is de bekendste van deze 3 bruggen.

De fietsreis gaat verder naar het middeleeuwse Olvera, hoog boven de omliggende vlakten ligt deze stad erbij als een waar adelaarsnest. Na Olvera fietst u over de Via Verde de la Sierra. Deze tot fietspad omgebouwde spoorlijn is een lust voor het oog met onderweg verlichte tunnels en indrukwekkende bruggen. Dit natuurgebied staat tevens bekend om de kolonie lammergieren die vaak boven de rotsen cirkelen. De Via Verde de la Sierra wordt ook wel de mooiste Via Verde van Spanje genoemd!

De fietsroute gaat na het plaatsje Montellano verder over autoluwe wegen en over uitgestrekte vlakten, afgewisseld door witte dorpen. Ook hier is duidelijk te zien dat de regio veel investeert in goede fietspaden. Naargelang u Sevilla nadert wordt het steeds vlakker. Sevilla is een stad die helemaal is ingesteld op fietsers. Er liggen fietspaden door de gehele stad en daardoor is de fiets het ideale vervoermiddel om deze indrukwekkende stad te verkennen.

Tijdens deze 8-daagse fietsrondreis overnacht u in verschillende ** en ***-hotels op basis van logies en ontbijt. 3 van de hotels beschikken over (onder andere) een zwembad. Alle hotels zijn zodanig gesitueerd dat er eet- en drinkgelegenheden op loopafstand zijn.

Fietsen in Andalusië

Fietsen in Andalusië staat gelijk aan een heerlijke fietsvakantie! De prachtige regio in het zuiden van Spanje laat een indrukwekkend landschap zien. In combinatie met het heerlijke klimaat zorgt dit voor een fietsreis om nooit te vergeten. Andalusië heeft veel schitterende routes te bieden. Tijdens deze fietsreis ontdekt u de pittoreske “Witte Dorpjes” en fietst u over de beroemde Via Verde de la Sierra.

Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Malaga en transfer naar hotel in Ronda
Dag 2: Rondrit Ronda (37 km, 700 hm)
Dag 3: Ronda-Olvera (34/44 km, 580/900 hm)
Dag 4: Olvera-Montellano (40 km, 400 hm)
Dag 5: Montellano-Ultrera (47 km, 400 hm)
Dag 6: Ultrera-Sevilla (40 km, 100 hm)
Dag 7: Rondrit Sevilla (12 km)
Dag 8: Transfer naar luchthaven van Sevilla

Inclusief

 • 7 Overnachtingen op basis logies ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Fietsroutes
 • Routes in GPX-formaat (bij individuele reis) of Nederlands-/Engelssprekende begeleiding (groepsreis)
 • Kaart van de omgeving

Exclusief

 • Vliegtickets
 • Luchthaventransfers
 • Eenpersoonstoeslag
 • Lunches, dranken en andere uitgaven van persoonlijke aard
 • Huur fiets: trekkingfiets of e-bike
 • Huur GPS-navigatie (bij individuele reis)
 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering
 • Klantenbijdrage garantiefonds GGTO

G. van Ankeren
Vond het leuke reis, goed samengesteld met een mooie route en prima hotels. Je moet wel enige klimcapaciteit hebben om op een goede manier de eerste drie dagen door te komen. Hoewel het mij ook goed lukte en ik ben al 77 jaar. Mocht je er tegen opzien dan zijn er elektrische fietsen beschikbaar. De helft van de 6 gehuurde e-bikes haperden zo nu en dan. Ik neem aan dat dit wordt verbeterd.
Ik kan deze fietstocht van harte aanbevelen.
Oktober 2019

Frans en Annie Theunissen
Al weer een fantastische reis van Malaga via Ronda naar Sevilla!
De eerste dagen was het een heuvelachtig parcours met onderweg veel witte dorpen boven op de rotsen gebouwd. De bewoners van Setenil de Bodegas woonden niet op maar in de rotswoningen; heel mooi.
Een van de hoogtepunten was de VIA VERDE; een verharde voormalige spoorlijn die via vals plat omlaag gaat. Dan kun je optimaal genieten van de mooie uitzichten over de heuvels, terwijl in de route meer dan twintig voormalige treintunnels zijn opgenomen.
Groepsreis oktober 2019

Ton Daamen
Fietstocht Ronda-Sevilla gereden samen met Liesbeth Wijngaarde. Ik met toerfiets en Liesbeth met E-bike.
De eerste dagen kregen we behoorlijk wat pittige klimmeters voor de wielen, en is enige fietsconditie gewenst. De omgeving waarin we hebben gefietst was behoorlijk afwisselend, en bijzonder mooi. De hotels waarin we verbleven hadden ieder hun eigen kwaliteiten, vooral het ontbijt was verschillend. De laatste rit naar Sevilla moest helaas over het industrieterrein wellicht zou de route daar wat verbetering kunnen gebruiken.
Groepsreis oktober 2019

Johan Wiebenga
Je moet het zien en voelen, fietstour Andalusië was voor mij vanaf begin tot eind een belevenis, mede doordat we een hele leuke groep hadden mijn dank aan Raymond en Rob.
Groepsreis oktober 2019

Sophie van Geenhuizen
De Andalusië-reis was prachtig. Goede fietsen! Mooie route! Prima hotels! Alleen de ligging van het laatste hotel was minder: te ver uit de stad. We hadden een leuke groep, puike reisleiding en geweldig weer. Daarbij de lekkere keuken en het verhaal is compleet. Aanrader dus! Weinig verkeer op de wegen en de automobilisten waren erg voorzichtig met fietsers op de weg.
Groepsreis oktober 2019

Reactie Eye4Cycling groepsreis oktober 2019: bedankt voor de feedback. Als laatste hotel stond een hotel in het centrum van Sevilla gepland. Helaas werd het geplande hotel voor de groepsreis last-minute gewijzigd door onze Spaanse agent.

Wiep en Jouke
We hebben een superleuke vakantie gehad. En alles tot in de puntjes verzorgd!!! Complimenten.

En wat een fijne route om te fietsen. We waren erg onder de indruk van Ronda en omgeving! Zo mooi. Alle bermen stonden in bloei, prachtige vergezichten en hele vriendelijke mensen. Het stadje zelf was ook een bezienswaardigheid.

Met bagage op fietsen door de bergen, was soms pittig, maar goed dat we de eerste dag zonder bagage konden oefenen. Na een uitdagende dag fietsen, heerlijk op het terras zitten voor een hapje en een drankje.

En in Sevilla was het feest. We hebben onze ogen uitgekeken… Die flamengodans, daar moeten we toch echt nog even voor oefenen.

Al met al een zeer geslaagde vakantie. En o ja, de fietsen van Ferry waren super! Geen centje pijn gehad! Nu weer aan het werk en op naar de volgende (fiets)vakantie.
12 mei 2019

Spanje (Andalusië), hoteltrektocht 8 dagen (groep)

Groepsreis, gids, logies en ontbijt, bagagevervoer
Prijzen per persoon

24 maart t/m 31 maart 2020 € 679,-
16 juni t/m 23 juni 2020 € 679,-
21 oktober t/m 28 oktober 2020 € 679,-
Eenpersoonstoeslag € 175,-
Luchthaventransfer
€ 50,-

Spanje (Andalusië), hoteltrektocht 8 dagen (individueel)

Individuele reis (GPS), logies en ontbijt, bagagevervoer
Prijzen zijn gebaseerd op een minimum aantal van 2 personen.

Maart t/m juni, september t/m oktober € 679,-
Seizoenstoeslag april, mei, september, oktober € 50,-
Eenpersoonstoeslag € 175,-
Luchthaventransfer
€ 75,-

Spanje (Andalusië), huur fiets en GPS

Prijzen per persoon

Huur trekkingfiets € 115,-
Huur e-bike € 175,-
Huur GPS € 50,-