8-daagse fietsreis Andalusië

groepsreis of individuele reis

De 8-daagse fietsreis in Andalusië start in het historische stadje Ronda. De praktische omgeving met idyllische witte dorpen leent zicht perfect als startpunt voor een mooie fietsvakantie door het relatief vlakke achterland richting Sevilla. Dit strategisch gelegen stadje is om een diepe kloof heen gebouwd. Over deze kloof (El Tajo) zijn 3 bruggen gespannen. De Puente Nuevo is de bekendste van deze 3 bruggen.

De fietsreis gaat verder naar het middeleeuwse Olvera, hoog boven de omliggende vlakten ligt deze stad erbij als een waar adelaarsnest. Na Olvera fietst u over de Via Verde de la Sierra. Deze tot fietspad omgebouwde spoorlijn is een lust voor het oog met onderweg verlichte tunnels en indrukwekkende bruggen. Dit natuurgebied staat tevens bekend om de kolonie lammergieren die vaak boven de rotsen cirkelen. De Via Verde de la Sierra wordt ook wel de mooiste Via Verde van Spanje genoemd!

De fietsroute gaat na het plaatsje Montellano verder over autoluwe wegen en over uitgestrekte vlakten, afgewisseld door witte dorpen. Ook hier is duidelijk te zien dat de regio veel investeert in goede fietspaden. Naargelang u Sevilla nadert wordt het steeds vlakker. Sevilla is een stad die helemaal is ingesteld op fietsers. Er liggen fietspaden door de gehele stad en daardoor is de fiets het ideale vervoermiddel om deze indrukwekkende stad te verkennen.

Tijdens deze 8-daagse fietsrondreis overnacht u in verschillende ** en ***-hotels op basis van logies en ontbijt. 3 van de hotels beschikken over (onder andere) een zwembad. Alle hotels zijn zodanig gesitueerd dat er eet- en drinkgelegenheden op loopafstand zijn.

Fietsen in Andalusië

Fietsen in Andalusië staat gelijk aan een heerlijke fietsvakantie! De prachtige regio in het zuiden van Spanje laat een indrukwekkend landschap zien. In combinatie met het heerlijke klimaat zorgt dit voor een fietsreis om nooit te vergeten. Andalusië heeft veel schitterende routes te bieden. Tijdens deze fietsreis ontdekt u de pittoreske “Witte Dorpjes” en fietst u over de beroemde Via Verde de la Sierra.

Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Malaga en transfer naar hotel in Ronda
Dag 2: Rondrit Ronda (37 km, 700hm)
Dag 3: Ronda-Olvera (34/44 km, 580/900hm)
Dag 4: Olvera-Montellano (43km, 400hm)
Dag 5: Montellano-Los Palacios (59 km, 430hm)
Dag 6: Los Palacios-Sevilla (40 km, 120hm)
Dag 7: Rondrit Sevilla (12 km)
Dag 8: Transfer naar luchthaven van Sevilla

Inclusief

 • 7 Overnachtingen op basis logies ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Fietsroutes
 • Routes in GPX-formaat (bij individuele reis) of Nederlands sprekende gids (groepsreis)
 • Kaart van de omgeving

Exclusief

 • Vliegtickets
 • Luchthaventransfers
 • Eenpersoonstoeslag
 • Lunches, dranken en andere uitgaven van persoonlijke aard
 • Huur fiets: trekkingfiets of e-bike
 • Huur gps-navigatie (bij individuele reis)
 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering
 • Klantenbijdrage garantiefonds GGTO

Wiep en Jouke
We hebben een superleuke vakantie gehad. En alles tot in de puntjes verzorgd!!! Complimenten.

En wat een fijne route om te fietsen. We waren erg onder de indruk van Ronda en omgeving! Zo mooi. Alle bermen stonden in bloei, prachtige vergezichten en hele vriendelijke mensen. Het stadje zelf was ook een bezienswaardigheid.

Met bagage op fietsen door de bergen, was soms pittig, maar goed dat we de eerste dag zonder bagage konden oefenen. Na een uitdagende dag fietsen, heerlijk op het terras zitten voor een hapje en een drankje.

En in Sevilla was het feest. We hebben onze ogen uitgekeken… Die flamengodans, daar moeten we toch echt nog even voor oefenen.

Al met al een zeer geslaagde vakantie. En o ja, de fietsen van Ferry waren super! Geen centje pijn gehad! Nu weer aan het werk en op naar de volgende (fiets)vakantie.
12 mei 2019

Spanje (Andalusië), hoteltrektocht 8 dagen (groep)
Groepsreis, gids, logies en ontbijt, bagagevervoer
Prijzen per persoon

23 t/m 30 oktober (bijna vol!) € 679,-
Eenpersoonstoeslag € 175,-
Luchthaventransfer
€ 50,-

Spanje (Andalusië), hoteltrektocht 8 dagen (individueel)
Individuele reis (GPS), logies en ontbijt, bagagevervoer
Prijzen zijn gebaseerd op een minimum aantal van 2 personen.

Maart, april, oktober, november* € 679,-
Eenpersoonstoeslag € 175,-
Luchthaventransfer
€ 75,-

*Andere maanden op aanvraag

Spanje (Andalusië), huur fiets en GPS
Prijzen per persoon

Huur trekkingfiets € 115,-
Huur e-bike € 165,-
Huur GPS € 50,-