8-daagse mountainbikereis in het zuidwesten van Noord-Macedonië

Individueel (min. 2 personen) of in groepsverband (vanaf 4 personen)

Noord-Macedonië is voor veel mensen, met name voor mountainbikeliefhebbers, nog een onbekende bestemming. Zonde, want er is zoveel moois te ontdekken! Tijdens de mountainbike fietsreis in Noord-Macedonië overnacht u op 5 verschillende plekken in verrassende accommodaties.

Deze reis is te boeken vanaf 2 personen (individueel). Alle routes worden gereden met behulp van GPS-navigatie. Tijdens deze reis zijn alle (bagage)transfers en accommodaties voor u geregeld. Deze mountainbikereis is ook te boeken in groepsverband, onder begeleiding van een gids.

Na aankomst op de luchthaven van Ohrid begint de reis richting het National Park Mavrovo. De omgeving kenmerkt zich door diepe valleien, afgewisseld door bergweiden, kabbelende riviertjes en eindeloze bossen.

Op dag 3 fietst u van het meer van Mavrovo naar het zuidelijker gelegen Lazaropole. Een prachtige route over uitgestrekte bergweiden met kuddes schapen en geiten. Lazaropole is een eeuwenoud dorpje, diep verscholen tussen de bergen en nog niet ontdekt door toerisme.

Vervolgens gaat de reis verder naar de overnachtingslocatie in Vevchani, een Italiaans lijkend dorpje met oude kerken en vele waterbronnen. Dit dorpje ligt op een hoogte van circa 800 meter en biedt een mooi uitzicht over de vallei, het meer van Ohrid en het bergmassief van het Galicica National Park.

Na een rit door de achterliggende vallei van Ohrid is het tijd voor 2 ritten door het Galicica National Park. Dit park ligt ingeklemd tussen het Ohrid-meer en het Prespa-meer. Deze 2 meren behoren tot de schoonste watergebieden in de wereld. Het Prespa-meer is bekend vanwege de vele vogelsoorten die hier worden gespot. Zo zijn er bijvoorbeeld vaak pelikanen aanwezig.

Na een overnachting in Otesevo, volgt de laatste rit van deze fietsvakantie. Tijdens deze fietsrit wordt de oostkant van Mount Galicica beklommen, alvorens u weer afdaalt naar Ohrid.

Mountainbiken in Macedonië

Tijdens deze mountainbikereis maakt u kennis met het prachtige Noord-Macedonië. Het bestaat voor circa 65% uit bergen en bergachtig terrein. Met name in het zuidwesten van het land bevinden zich diverse nationale parken. In Noord-Macedonië ligt het accent op flora, fauna, cultuur en geschiedenis. Kortom, een fantastisch land om te ontdekken per mountainbike. U fietst hier bijna letterlijk van het ene nationale park naar het andere! Tijdens deze uitdagende fietsreis fietst u door de nationale parken van Mavrovo en Galicica.

Noord-Macedonië heeft een rijke geschiedenis en dat is overal te zien. Vooral de Turkse invloeden als gevolg van eeuwenlange overheersing door het Ottomaanse Rijk ziet u terug in de Macedonische cultuur. Daarnaast wordt Ohrid, gelegen aan het gelijknamige meer, ook wel de stad van de 365 kloosters genoemd; 1 voor iedere dag.

Daarnaast is het dé kans om kennis te maken met de vriendelijke bevolking en de heerlijke gerechten uit de Macedonische keuken!

Dag 1: Aankomst
Dag 2: Mavrovo-Vrben-Mavrovo, rit 1: 65 km (900 hm)
Dag 3: Mavrovo-Lazaropole, rit 2: 55 km (1.200 hm)
Dag 4: Lazaropole-Vevchani, rit 3: 85 km (800 hm)
Dag 5: Vevchani-Ohrid, rit 4: 63 km (1.200 hm)
Dag 6: Ohrid-Otesevo, rit 5: 42 km (750 hm)
Dag 7: Otesevo-Ohrid, rit 6: 55 km (1.100 hm)
Dag 8: Transfer naar de luchthaven van Ohrid

Inclusief

 • 7 Hotelovernachtingen met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer
 • Diner op dag 6
 • 6 Uitdagende ritten
 • Kaart van de omgeving
 • Engelssprekend aanspreekpunt in Ohrid (alleen bij individuele reis)
 • Lunch op dag 2 tot en met 7 (alleen bij groepsreis)
 • Koffie, thee, fruit en snacks onderweg (alleen bij groepsreis)
 • Volgwagen (alleen bij groepsreis)
 • Bagagevervoer (alleen bij groepsreis)
 • Nederlands-/Engelssprekende begeleiding (alleen bij groepsreis)

Exclusief

 • Retourvlucht Ohrid
 • Luchthaventransfers
 • Eenpersoonstoeslag
 • Diners (met uitzondering van dag 6), dranken en andere (alleen bij individuele reis)
 • Uitgaven van persoonlijke aard 
 • Huur fiets: mountainbike 26 inch of 29 inch
 • Huur helm
 • Huur GPS-navigatie
 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering
 • Klantenbijdrage garantiefonds GGTO

Klaas
Raymond, ik wil jou en Peter heel hartelijk bedanken voor de grandioze dagen in Macedonië: de schitterende omgeving, prima accommodaties, goede fietsen en vooral de heerlijke lunches op de prachtigste plaatsen. De reis was tot in de puntjes verzorgd en toen ik plotseling eerder weg moest heb je dat perfect geregeld. Ik kom heel graag bij je terug voor de volgende fietstocht. Groeten, Klaas
20 september 2016

Leendert
Van 3 september t/m 8 september mountainbiken in Macedonië. Zes dagen fietsen met een groep die we kennen van het schaatsen, plus een aantal vrienden van vrienden. We waren uiteindelijk met een groep van 13 man. Het sportieve niveau was heel verschillend. Dit is echter voor de organisatie van Eye4Cycling onder leiding van Raymond geen enkel probleem. Met behulp van GPS en routebegeleiding ontstaan er vanzelf groepjes die elkaar vinden in de juiste uitdaging. De middagpauzes zijn veelal weer een samenkomst van de complete groep, zodat we met zijn allen gezellig kunnen lunchen. Aan het einde van de dag ontstaan er spontaan gesprekken, waarna je elkaar nog beter leert kennen. We hebben in zes dagen een afstand afgelegd van 375 km met een totale hoogte van 7646 meter. Het was een fantastische sportieve week. RAYMOND BEDANKT VOOR DE GOEDE ORGANISATIE..
20 september 2016

Walter
De Macedonië MTB tocht was uitdagend en avontuurlijk in een zeldzaam mooie natuur. Een hoog gehalte qua sportiviteit en niet iets voor watjes. Uitstekend georganiseerd door Raymond en uitstekende route informatie op de Garmins. Aanrader voor sportieve rijders die iets anders willen. In 2014 ook Taurusgebergte gedaan in Turkije met Eye4cycling dat was ook al een toppertje. Raymond, wat gaan wij volgende jaar doen?
21 september 2016

Haije D.
een prachtige rit met veel uitdagingen en goed eten met prettige accomodaties
21 september 2016

Hans Borren
Macedonië 2-9 september 2016 Door de enthousiaste verhalen van mij vriend Michiel over eerdere mountainbike vakanties o.l.v. Raymond Bouwer naar o.a. Turkije, had ik mij dit jaar aangemeld voor de mountainbike –tour door Macedonië. Na een vlotte vlucht werden wij met 2 busjes opgehaald van het vliegveld van Ohrid, een voor ons en een voor de bagage waaronder een aantal fietsen in grote koffers. Zelf had ik via Raymond een prima huurfiets voor deze week . De eerste paar dagen verbleven wij in het Mavrovo National Park. Erg mooie natuur en prachtige vergezichten. Daarna hadden wij een vrij lange en zware etappe van Lazaropole naar Vevchani, ruim 90 km en 2100 hoogtemeters. Bovendien was het die dag vrij warm. De dagen daarna lag Macedonië gehuld onder een dik wolken dek en regende het veel. Om die reden was de etappe naar Ohrid iets ingekort, dat gaf ons de gelegenheid de citadel van Ohrid te bewonderen en de oude kapel met fresco’s daar vlak naast. Wij verbleven in een aangenaam hotel aan het meer en we hadden die dag tijd om rustig door Ohrid te flaneren.. Op woensdag ochtend regende het nog hard, maar rond 11 uur trok het iets open en begonnen wij aan een 2 uur durende klim naar het Galicia National Park. De hoogvlakte daarboven vormde een hoogtepunt in de week. Te meer daar bijna alle fietsen langzaam vastliepen in de fijn rode modder die bleef plakken aan wielen , remmen, ketting en derailleur. Zoals elke dag stonden Raymond en Peter net op het goede moment klaar met drank en versnaperingen. Mijn fits was echter vastgelopen en de derailleur had het begeven. Ik heb mijn ketting met tiirips vastgezet, heb nog een half uur gewandeld en ben toen 18 km afgedaald naar het Prespa meer. Prachtig uitzicht. De laatste fietsdag ging over de oude (kasseien) weg naar Bitola en vandaar steil omhoog naar Molika in het Pelister National Park. Deze dag zat ik op een iets te kleine huurfiets, maar desondanks ben ik boven gekomen. Mijn algemene indruk van Macedonië: prachtige natuur, maar zodra je in de bewoonde wereld komt is het armoe troef, veel afval langs de weg en in de beken, autorakken en ingezakte huizen, , niet afgebouwde huizen en slechte wegen. Het gezelschap was zeer plezierig wat veel goed maakte. De reisleiding was attent en goed geluimd. Hans Borren
21 september 2016

Noord-Macedonië, hoteltrektocht 8 dagen (groep)
Groepsreis, begeleiding, logies en ontbijt, bagagevervoer, volgwagen
Prijzen per persoon

Prijs groep: vanaf € 649,- p.p.
(Op basis van 2 personen per kamer; vertrekgarantie bij minimaal 4 deelnemers)


Noord-Macedonië, hoteltrektocht 8 dagen (individueel)

Individuele reis (GPS), logies en ontbijt, bagagevervoer
Prijzen zijn gebaseerd op een minimum aantal van 2 personen.

STARTDATA OP VRIJDAG

Mei, juni, september, oktober € 599,-
Juli, augustus € 649,-
Eenpersoonstoeslag € 100,-
Luchthaventransfers
(aankomst op en vertrek van Ohrid)
€ 45,-

Noord-Macedonië, huur fiets en GPS
Prijzen per persoon

Huur MTB 26 inch, 6 dagen € 100,-
Huur MTB 29 inch, 6 dagen € 130,-
Huur GPS € 50,-