8-daagse wandelvakantie Turkije (groep)

met gids

De groepswandelvakantie met gids begint in Turkije, in het plaatsje Fethiye. Fethiye is een zeer geschikte locatie voor een prachtige wandelvakantie. De wandelingen gaan over onverharde paden, afgewisseld door wat steilere stukjes.

De wandelroutes in Turkije bevatten een mix van cultuur, natuur en uiteraard ontbreken de oudheidkundige bezienswaardigheden in de omgeving niet.

De vaste uitvalsbasis in Fethiye is een gezellig familiehotel, gerund door een Turks/Belgische familie, gelegen op een steenworp afstand van de gezellige boulevard. U verblijft de eerste 4 dagen in het hotel in Fethiye en de laatste 3 dagen in een authentiek gebouwd stenen huis in Yakaköy. Dit huis heeft tevens de luxe van een zwembad en is gelegen op een berghelling met veel dakterrassen. Buiten slapen onder de sterrenhemel wordt aanbevolen!

Tijdens de vakantie wordt er uitgebreid gekookt met lokale ingrediënten. U zult zeker verwend worden met typisch Turkse gerechten.

Op de 3e dag is er een rustdag ingepland voor de volgende wandelroutes verder gaan.

Wandelen in Fethiye (Turkije)

Fethiye is gelegen in het zuidwesten van Turkije en ligt pal aan zee. De omgeving van dit plaatsje heeft de wandelaar veel te bieden: flora, fauna, cultuur, strand, zee en een vriendelijke bevolking. Fethiye wordt omringd door flinke bergen en is in tegenstelling tot veel andere kustplaatsen nog niet overlopen door toeristen. Het is een traditionele werkstad vol bedrijvigheid, een haven met vissersboten en een luxe jachthaven. Het kloppende hart van Fethiye wordt gevormd door Paspartur, met smalle straatjes met winkels en restaurants.

De oudheidkundige bezienswaardigheden liggen op een steenworp afstand. Het rijke historische verleden van deze omgeving is overal in het straatbeeld terug te vinden.

Wandeling Fethiye-Afkule

Dit is één van de meest uitdagende en interessante wandelingen op dit schiereiland. Deze wandeling voert ons in eerste instantie naar Afkule, waar een klooster uit de rotsen is gehouwen. Vervolgens verlaten we Afkule in noordelijke richting naar Hacbeli. De wandeling naar het noorden geeft u de mooiste uitzichten op de baai van Fethiye. Onderweg komen we oudheidkundige bezienswaardigheden tegen, uit diverse perioden uit de geschiedenis, zoals de kindergraven uit de Lycische periode en kerken uit de Byzantijnse periode. Vervolgens dalen we af naar Belen.

Wandelduur: circa 7 uur
Overnachting: Fethiye (hotel)

Wandeling Kelebekler-Kabak

We starten in Faralya, een uitgestrekt dorp op de heuvelrug naast de vlinder- en Kabakvalleien. De inwoners van Faralya en het buurdorp Kabak leven met name van de honingteelt en landbouw. De kust is hier nog vrij ongerept. Kabak is het volgende baaitje na de vlindervallei (Kelebek vadisi) en ligt omsloten door indrukwekkende bergen. Aangekomen in het dorpje Kabak dalen wij via een bosrijk pad steil naar beneden. Bij de baai aangekomen kunnen de liefhebbers zwemmen. Onderweg zien we indrukwekkende vergezichten op onder andere het strand van Kabak.
Wandelduur: circa 5 uur
Overnachting: Fethiye (hotel)

Wandeling Catak

We wandelen tussen de velden en de kleine boerenbedrijfjes het boerenland in. Op deze route zien we tijdens onze klim omhoog de boeren veranderen in halve nomaden. Deze boeren verhuizen in de zomerperiode hoog de bergen in en gaan in de winter pas weer terug naar hun dorp. Bij één van deze ‘nomadenfamilies’ gaan we een kijkje nemen en praten we over hun dagelijkse leven en drinken we samen een glaasje thee. We lunchen onderweg op een fraaie plek middenin de velden. In dit deel van Turkije zijn, vanwege het milde klimaat, per jaar meerdere oogsten van groenten heel gewoon. Er wordt een keur aan fruit en groenten, en zelfs katoen, verbouwd. Het voorjaar is bijzonder mooi vanwege de fruitbloesem en de amandelbomen. Vanaf september begint de oogst, zoals die van de granaatappels en de olijven.
Wandelduur: circa 5 uur
Overnachting: Yakaköy (berghuis)

Wandeling Tartişik-Akinlar

Deze wandeling begint vanuit het dorp. Eerst passeren we kleine huisjes en vele verschillende bebouwde velden. We komen dan dichter bij het bos en wandelen langs grote appelboomgaarden. Verder omhoog door de pijnboombossen die, naarmate we hoger gaan, overgaan in cederbomen en jeneverbesbomen. We zijn dan boven de 1.000 meter. Het uitzicht is immens. We hebben uitzicht op de schitterende groene valleien en bij helder weer zelfs op twee zeeën. Onderweg gaan we picknicken. Verder moeten we ons wellicht af en toe door een kudde schapen of geiten manoeuvreren. Voordat ze al tingelend met hun bellen weer met de herder verder trekken.
Wandelduur: circa 6 uur
Overnachting: Yakaköy (berghuis)

Wandeling Gökpinar

Over de flanken van de bergketen wandelen we naar Arsaköy. De route voert ons steeds geleidelijk afwisselend omhoog en omlaag. Arsaköy is de plek waar veel appelsoorten, granaatappels en olijven vandaan komen. We gaan bij een plaatselijke boer op visite en kijken waar hij op dat moment mee bezig is. Wellicht kunnen we een handje helpen met het oogsten van onder andere anijs, granaatappel, tomaten of katoen. Daarna wandelen we verder door een geurende naaldbos om Arsaköy te bereiken. Onderweg komen we de Lycische graftombes van Arsada tegen. In een typisch Turks cafeetje in Arsa drinken we thee.
Wandelduur: circa 6 uur
Overnachting: Yakaköy (berghuis)

Inclusief

 • Wandelroutes met Nederlandstalige gids/reisleiding
 • Accommodatie op basis van volpension: 4 overnachtingen in Hotel Kilim en 3 overnachtingen in een berghuis
 • Entree bezienswaardigheden
 • Luchthaventransfers
 • Transfers naar het begin of vanaf het einde van de wandelroutes

Exclusief

 • Dranken in de accommodaties en tijdens de lunches
 • Fooi voor gids
 • Eenpersoonstoeslag
 • Visakosten Turkije à ± $ 20
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Klantenbijdrage garantiefonds GGTO

Komt hier uw review te staan?

U kunt een review indienen via de knop Review indienen onderaan deze website.

Wij vinden het fijn om te horen hoe u uw reis heeft ervaren!

Vanaf € 599,-. Prijs op aanvraag

Minimaal 4-6 deelnemers.

U kunt de prijs aanvragen via de knop Ik heb een vraag hieronder.