8-daagse wandelvakantie Turkije

(individueel) met GPS

De wandelvakantie in Turkije start in het kustplaatsje Fethiye. U overnacht in een gezellig familiehotel, gerund door een Turks/Belgische familie. Fethiye is, in tegenstelling tot veel andere kustplaatsen, nog niet overlopen door toeristen. 

Tijdens de wandelroutes in de omgeving ontdekt u een mix van cultuur en natuur. Uiteraard ontbreken de oudheidkundige bezienswaardigheden in de omgeving niet.

Op de 1e dag van uw vakantie ontvangt u de benodigde informatie met betrekking tot de wandelroutes. De routes worden geladen op uw GPS-navigatie (uiteraard kunt u ook GPS-navigatie huren bij ons). Sommige wandelroutes starten of eindigen niet bij het hotel, tijdens deze routes zorgen wij voor uw vervoer.

De wandelingen zijn geschikt voor de recreatieve wandelaar en gaan over onverharde, goed begaanbare paden.

Wandelen in Fethiye

Fethiye is omringd door flinke bergen. Het is een traditionele werkstad vol bedrijvigheid, een haven met vissersboten en een luxe jachthaven. Het kloppende hart van Fethiye wordt gevormd door Paspartur; smalle straatjes met winkels en restaurants.

De oudheidkundige bezienswaardigheden liggen op een steenworp afstand. Het rijke historische verleden van deze omgeving is overal in het straatbeeld terug te vinden. Tijdens deze wandelvakantie ontdekt u de mooiste plekken van Turkije, in de buurt van Fethiye!

Wandelroutes kort uitgelicht

Van Ovacik naar Faralya (vlindervallei)

Het beginpunt van deze fraaie wandeling ligt net buiten Hisaronu, bij het begin van de oude Lycische weg. Dit pad ligt op de zuidflank van de berg Babadag met zijn 1.975 meter hoge top. Na een aantal kilometers door de oude bossen ontvouwt zich een prachtig uitzicht over de diepblauwe baai van Oludeniz. Op circa 800 meter bevindt zich een plateau, een uitstekende plek voor een picknick. Vanaf dit plateau heeft u een uitstekend zicht op de vallei met vele zeldzame vogelsoorten. Onderweg passeert u het dorpje Kozagac en tussen kalkwanden door gaat het verder langs kleine akkertjes naar Kirme. Via een afdaling naar een oude watermolen komt u aan bij de vlindervallei. Een zeer mooie vallei met prachtige uitzichten en natuurschoon. Hier wordt u weer opgehaald.
Lengte van de wandeling: 14,5 km
Duur van de wandeling: 5 à 6 uur

Afkule-Fethiye

Dit is een van de meest uitdagende en interessante wandelingen op dit schiereiland. Deze wandeling voert in eerste instantie naar Afkule, waar een klooster hoog uit de rotsen is gehouwen. Vervolgens gaat u in noordelijke richting verder naar Hacbeli. De wandeling naar het noorden geeft u de mooiste uitzichten op de baai van Fethiye. Onderweg wandelt u langs oudheidkundige bezienswaardigheden uit diverse perioden in de geschiedenis, zoals kindergraven uit de Lycische periode en kerken uit de Byzantijnse periode.
Lengte van de wandeling: 19 km
Duur van de wandeling: circa 7 uur

Dikencik-Yaniklar

U wordt naar het beginpunt van deze wandeling gebracht: een oude mijnweg, gebruikt door de Fransen, tot de jaren '60 van de vorige eeuw voor de winning van chroom. Deze wandeling voert u steeds dieper de natuur in, langs snelstromende bergbeekjes. Aan het einde van de route kunt u een heerlijke, authentieke lunch met allerlei producten uit eigen tuin nuttigen.
Lengte van de wandeling: circa 12 km
Duur van de wandeling: circa 4 uur

Uzumlu-Kadyanda

Vanuit het bergdorpje Uzumlu wandelt u door de mooie natuur naar oudheidkundige restanten van de Lycische stad Kadyanda, gelegen op een hoogte van bijna 1.000 meter. Een heerlijke plek om de meegebrachte lunch te nuttigen.
Duur van de wandeling: circa 4 uur

Fethiye-Kayakoy-Oludeniz

Via de boulevard van Fethiye en over een eeuwenoud Grieks pad, wandelt u naar de Griekse spookstad Kayakoy. Na de machtsovername van Ataturk, midden jaren '20 van de vorige eeuw, is deze stad bijna volledig verlaten. Na de lunch volgt een wandeling door de oude stad en brengt een smal pad u naar de lagune van Oludeniz.
Duur van de wandeling: Kayakoy 4 uur, Oludeniz 6 uur.

Inclusief

 • Wandelroutes (5 of 6) voor GPS-navigatie
 • Accommodatie op basis van logies en ontbijt
 • Luchthaventransfers
 • Transfers naar het begin of vanaf het einde van de wandelroutes
 • Kaart van de omgeving

Exclusief

 • Retourvlucht Dalaman
 • Lunches, diners, dranken en andere versnaperingen
 • Eenpersoonstoeslag
 • Visakosten Turkije à ± $ 20,-
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Klantenbijdrage garantiefonds GGTO

Komt hier uw review te staan?

U kunt een review indienen via de knop Review indienen onderaan deze website.

Wij vinden het fijn om te horen hoe u uw reis heeft ervaren!

Turkije, wandelvakantie 8 dagen (individueel)

Individuele reis (GPS), logies en ontbijt
Prijzen zijn gebaseerd op een minimum aantal van 2 personen.

April t/m oktober, op aanvraag € 469,-
Eenpersoonstoeslag € 100,-
Luchthaventransfers € 60,-
Huur GPS, per week € 50,-