9-daagse fietsreis Turkije, van Fethiye naar Adrasan, Trans Lykia (groepsreis)

Fietsreis in groepsverband in Turkije, hoteltrektocht. Op aanvraag vanaf 4 personen.

Ontdek de zuidwestkust van Turkije tijdens deze groepsreis per fiets. De prachtige omgeving, afwisselende landschappen en oudheidkundige overblijfselen zorgen voor een bijzondere fietsreis vol geschiedenis en cultuur.

Vanuit Nederland vliegt u naar het plaatsje Dalaman, waarna u naar het startpunt in Fethiye zult reizen. Tijdens deze hoteltrektocht overnacht u op de leukste en aparte locaties. Sommige hotels zijn ‘tuinhotels’ waar u slaapt in een tuin met kleine huisjes/bungalows. Alle kamers/huisjes zijn voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet.

Tijdens deze fietsroute geniet u optimaal van de prachtige Lycische kustlijn. Alle wegen in deze fietsroute zijn goed begaanbaar en beschikken over geasfalteerde binnenwegen (op een klein avontuurlijk stukje na).

De afwisselende natuur, pittoreske dorpjes en bijzondere bezienswaardigheden maken deze vakantie in Turkije een fietsreis om nooit te vergeten!

Fietsen in Turkije / Trans Lykia

Het leefgebied van de Lyciërs bevond zich globaal gezien tussen de baaien van Fethiye en Antalya, omsloten door een bergachtig gebied. De fietsreis begint in het meest zuidwestelijke deel van het oude Lycië: de havenplaats Fethiye. Na Fethiye fietsen we verder in noordelijke richting naar de stad Patara.

U neemt een kijkje bij de oudheidkundige overblijfselen van de hoofdstad van het oude Lycië, Patara, direct gelegen aan het kilometerslange zandstrand.

Vervolgens fietst u door naar het authentieke plaatsje Kaş. Dit vissersdorpje is een authentiek havenplaatsje met veel gezellige kleine winkels, restaurants, bars en terrassen. Kaş ligt op een helling. De smalle, kronkelige straatjes met oude huizen en stijlvolle houten balkons geven het een bijzondere sfeer. Kaş is tevens een waar paradijs voor duikers. Daarnaast biedt Kaş ook archeologische bezienswaardigheden, zoals een theater uit de Hellenistische tijd en Lycische graven uit de 4e eeuw voor Christus. Vanuit het gezellige Kaş gaan we door naar Finike, bekend om de vele fruitbomen en via de betoverende baai van Adrasan komen we bij het indrukwekkende, oude Olympos.

Dag 1: Aankomst op luchthaven Dalaman en transfer naar Fethiye
Dag 2: Rondrit schiereiland, 25km (275 hm) of Groene vallei tour, 35km (100 hm)
Dag 3: Fethiye-Patara, 63 km (400 hm)
Dag 4: Patara-Kaş, 40 km (500 hm) of 50 km (650 hm)
Dag 5: Rustdag in het pittoreske Kaş (korte extra rit mogelijk)
Dag 6: Kaş-Finike, 66 km (500 hm)
Dag 7: Finike-Adrasan, 46 km (500 hm)
Dag 8: Adrasan-Olympos-Adrasan, 50 km (600 hm)
Dag 9: Transfer van Adrasan naar luchthaven Antalya

Inclusief

 • Overnachtingen in goede familiehotels op basis van tweepersoonskamer/bungalow
 • Volpension, beginnend met een diner op de eerste dag en eindigend met een ontbijt op de laatste dag. Lunch voor onderweg op bijzondere plaatsen is tevens inbegrepen (uitgezonderd op de rustdag)
 • Fraaie routes
 • Volgwagen
 • Bagagevervoer
 • Nederlands-/Engelssprekende begeleiding (fietst mee)
 • Kaart van de omgeving

Exclusief

 • Vliegtickets
 • Luchthaventransfers
 • Eenpersoonstoeslag
 • Dranken en andere versnaperingen
 • Lunch en diner op de rustdag
 • Excursies op de rustdag
 • Huur mountainbike, trekking fiets of e-bike
 • Huur helm
 • Huur GPS-navigatie
 • Visakosten Turkije à ± $ 20,-
 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering
 • Klantenbijdrage garantiefonds GGTO

Belinda de Leeuw
Herman en Anneke (68 / 65 jr) Eind april – half mei: 17 daagse fietstocht van Dalyan naar Adrasan. In 6 etappes langs de westelijke zuidkust van Turkije gefietst, 7 hotels, circa 3 nachten per hotel; op “rustdagen” gefietst door het achterland of het schiereiland. Als geoefende fietsers kwamen we in Turkije. Oefening was wel vereist: veel pittige klimmetjes; wel altijd fietsend boven gekomen. Prima fietsen, prima hotels met behulpzaam personeel. Genoten van de natuur, de uitzichtjes op de zee, de stilte, de vriendelijke mensen, het goede weer, het lekkere eten. De hele tocht was perfect georganiseerd; een topvakantie. Bedankt!
26 mei 2015

Yolande
Wederom genoten van een heerlijke reis met Eye4Cycling. Heerlijke temperatuur overdag in december, 's avonds met zijn allen bij de kachel. Mooie fietstochten met pittige klimmetjes, maar geen lange dagtochten dus prima te doen met een gemiddelde conditie. Het Turkse eten gaat er altijd in!
19 februari 2016

Jaap
Oktober 2017 – Raymond bedankt voor de topweek. Prachtig land en een heel bijzonder programma met hele leuke en mooie locaties zonder andere toeristen. Alles was prima geregeld (zoals transfers, bagagevervoer en lunches onderweg).
16 oktober 2017

Willy en Gerard
Mei 2018-Wij hebben genoten van deze uitdagende en schitterende fietsvakantie. Vaak werden we blij midden in de Turkse natuur en cultuur te zijn. De speciale contacten met de gastvrije bevolking maakten deze dagen tot een 'feestje'!!! Met heel veel dank aan de enthousiaste Raymond en zijn team.
4 juni 2018

Hoteltrektocht van Fethiye naar Adrasan, Trans Lykia, 9 dagen (groepsreis)

Prijs groep: vanaf € 769,- p.p. minimaal 4 deelnemers

(op basis van 2 personen per kamer)

Klik hieronder op Ik wil deze reis aanvragen om een aanvraag te doen.