9-daagse fietsreis Turkije, van Fethiye naar Adrasan, Trans Lykia (individueel)

Individuele fietsreis Turkije met gps-navigatie

De 9-daagse individuele fietsreis in Turkije, van Fethiye naar Adrasan, Trans Lykia, is zeer geschikt voor mensen met een passie voor geschiedenis en cultuur. De prachtige omgeving, afwisselende landschappen en oudheidkundige overblijfselen zorgen voor een bijzondere fietsreis.

Vanuit Nederland vliegt u naar het plaatsje Dalaman. Vervolgens reist u door naar Fethiye, het startpunt van de fietsreis. 

Deze fietsreis laat u optimaal genieten van de prachtige Lycische kustlijn. Alle fietswegen zijn goed begaanbaar en beschikken over geasfalteerde binnenwegen (op een klein avontuurlijk stukje na).

De afwisselende natuur, pittoreske dorpjes en oudheidkundige bezienswaardigheden maken deze hoteltrektocht door Turkije een fietsvakantie om nooit te vergeten!

Fietsen in Turkije/ Trans Lykia

Het leefgebied van de Lyciërs bevond zich globaal gezien tussen de baaien van Fethiye en Antalya, omsloten door een bergachtig gebied. De fietsreis begint in het meest zuidwestelijke deel van het oude Lycië: de havenplaats Fethiye. Na Fethiye fietst u verder in noordelijke richting naar de stad Patara.

U neemt een kijkje bij de oudheidkundige overblijfselen van de hoofdstad van het oude Lycië, Patara, direct gelegen aan het kilometerslange zandstrand.

Vervolgens fietst u door naar het authentieke havenplaatsje Kaş. Dit vissersdorpje is een authentiek havenplaatsje met veel gezellige kleine winkels, restaurants, bars en terrassen. Kaş ligt op een helling. De smalle, kronkelige straatjes met oude huizen en stijlvolle houten balkons zorgen voor een bijzondere sfeer. Kaş is tevens een waar paradijs voor duikers. Daarnaast biedt Kaş ook archeologische bezienswaardigheden, zoals een theater uit de Hellenistische tijd en Lycische graven uit de 4e eeuw voor Christus. Vanuit Kaş fietst u langs vele fruitbomen en via de betoverende baai van Adrasan komt u aan bij het indrukwekkende, oude Olympos.

Dag 1: Aankomst op luchthaven Dalaman en transfer naar Fethiye
Dag 2: Rondrit schiereiland, 25 km (275 hm) of Groene vallei tour, 35 km (100 hm)
Dag 3: Fethiye-Patara, 63 km (400 hm)
Dag 4: Patara-Kaş, 40 km (500 hm) of 50 km (650 hm)
Dag 5: Rustdag in het pittoreske Kaş (korte extra rit mogelijk)
Dag 6: Kaş-Finike, 66 km (500 hm)
Dag 7: Finike-Adrasan, 46 km (500 hm)
Dag 8: Adrasan-Olympos-Adrasan, 50 km (600 hm)
Dag 9: Transfer van Adrasan naar luchthaven Antalya

Inclusief

 • Overnachtingen met ontbijt in goede familiehotels op basis van een tweepersoonskamer/bungalow
 • Fraaie routes in GPX-formaat
 • Bagagevervoer
 • Nederlands-/Engelssprekende contactpersoon
 • Kaart van de omgeving

Exclusief

 • Vliegtickets
 • Luchthaventransfers
 • Eenpersoonstoeslag
 • Lunches, diners, dranken en andere uitgaven van persoonlijke aard
 • Excursies op de rustdag
 • Huur mountainbike, trekking fiets of e-bike
 • Huur helm
 • Huur GPS-navigatie
 • Visakosten Turkije à ± $ 20,-
 • Reis-, annulerings- en fietsverzekering
 • Klantenbijdrage garantiefonds GGTO

Belinda de Leeuw
Herman en Anneke (68 / 65 jr) Eind april – half mei: 17 daagse fietstocht van Dalyan naar Adrasan. In 6 etappes langs de westelijke zuidkust van Turkije gefietst, 7 hotels, circa 3 nachten per hotel; op “rustdagen” gefietst door het achterland of het schiereiland. Als geoefende fietsers kwamen we in Turkije. Oefening was wel vereist: veel pittige klimmetjes; wel altijd fietsend boven gekomen. Prima fietsen, prima hotels met behulpzaam personeel. Genoten van de natuur, de uitzichtjes op de zee, de stilte, de vriendelijke mensen, het goede weer, het lekkere eten. De hele tocht was perfect georganiseerd; een topvakantie. Bedankt!
26 mei 2015

Yolande
Wederom genoten van een heerlijke reis met Eye4Cycling. Heerlijke temperatuur overdag in december, 's avonds met zijn allen bij de kachel. Mooie fietstochten met pittige klimmetjes, maar geen lange dagtochten dus prima te doen met een gemiddelde conditie. Het Turkse eten gaat er altijd in!
19 februari 2016

Jaap
Oktober 2017 – Raymond bedankt voor de topweek. Prachtig land en een heel bijzonder programma met hele leuke en mooie locaties zonder andere toeristen. Alles was prima geregeld (zoals transfers, bagagevervoer en lunches onderweg).
16 oktober 2017

Willy en Gerard
Mei 2018-Wij hebben genoten van deze uitdagende en schitterende fietsvakantie. Vaak werden we blij midden in de Turkse natuur en cultuur te zijn. De speciale contacten met de gastvrije bevolking maakten deze dagen tot een 'feestje'!!! Met heel veel dank aan de enthousiaste Raymond en zijn team.
4 juni 2018

Turkije, van Fethiye naar Adrasan, Trans Lykia, 9 dagen (individueel)

Individuele reis (GPS), logies en ontbijt, bagagevervoer
Prijzen zijn gebaseerd op een minimum aantal van 2 personen.

STARTDATA OP ZATERDAG (andere startdata op aanvraag)

April, mei, juni, oktober € 629,-
Juli, augustus, september € 679,-
Eenpersoonstoeslag € 125,-
Luchthaventransfers € 50,-


Turkije, huur fiets en GPS

Prijzen per persoon

Huur MTB of trekkingfiets, per week € 85,-
Huur e-bike, per week € 135,-
Huur GPS, per week € 50,-
Huur fietskar, geschikt voor 2 kleine
kinderen (met vering en zonnescherm),
per week
€ 55,-
Huur helm, per week € 10,-