Veelgestelde vragen en onze antwoorden daarop

We kunnen ons voorstellen dat u praktische vragen heeft over de reizen die u bij ons kunt boeken. Op deze pagina hebben we vragen die ons veel worden gesteld verzameld en voorzien van het antwoord.

Algemene vragen

De vermelde arrangementsprijzen zijn gebaseerd op prijzen per persoon, op basis van een verblijf van 2 personen op 1 kamer.

 

De meeste kamers zijn tegenwoordig 2-persoonskamers. De toeslag voor 1 persoon op een kamer verschilt per bestemming en staat vermeld bij de betreffende reis.

Uiterlijk 6 weken vóór vertrek dient de totale reissom voldaan te zijn. Via e-mail ontvang u de nota. Boekt u binnen 6 weken voor de vertrekdatum, dan verwachten we de betaling zo spoedig mogelijk.

LO staat voor een overnachting met ontbijt (logies met ontbijt). HP is een overnachting op basis van halfpension (ontbijt en diner).

Onze bagageservice is bij de arrangementen inbegrepen, hier betaalt u dus niet apart voor. U kunt er echter ook voor kiezen om de bagage zelf op uw fiets te vervoeren.

In het prijsoverzicht staat per pagina vermeld wat er inbegrepen is, en welke dingen u zelf dient te regelen.

Ja, dat is mogelijk, echter alleen op basis van beschikbaarheid.
De nota ontvangt u via e-mail, wij verzoeken u vriendelijk deze op de dag van boeking te voldoen.

Voor aanvang van de reis ontvangt u de volgende documenten:

  • Uitgebreide reisinformatie van dag tot dag;
  • Dagkaartjes van de fietsroutes
  • Hotellijst met aanvullende informatie (tips & adviezen)
  • Routebeschrijvingen en/of GPS-routes (afhankelijk van de bestemming)

Alle hotels zijn op de hoogte van uw komst, u heeft geen hotelvouchers nodig.

Wij zijn voorstander van het gebruik van GPS-navigatie. Alle fietsroutes zijn verkrijgbaar in GPX-formaat. Indien u zelf niet beschikt over GPS-navigatie, kunt u deze bij ons huren.

Indien u bij ons een navigatieapparaat huurt, ontvangt u daarbij een eenvoudige uitleg.

Al onze navigatieapparatuur is van het bekende merk Garmin, zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen.

Tijdens de groepsreizen is het dragen van een helm verplicht. Macedonië en Spanje kennen een helmplicht. Bij de individuele reizen is het aan de deelnemer zelf om een helm te dragen.

Wij adviseren altijd een helm te dragen i.v.m. de veiligheid.

In principe is het de bedoeling dat u zelf de vliegtickets boekt. Dit kan tegenwoordig heel eenvoudig via internet.

Eye4Cycling is een Nederlands bedrijf, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, en aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VVKR).

Deze organisatie is te vergelijken met de ANVR, alleen is deze gericht op kleinschalige reisorganisaties en behartigt de belangen van de aangesloten leden.

Tevens zijn wij aangesloten bij het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour Operators (GGTO). Per boeking betaalt u € 15,00 aan het garantiefonds.

Tijdens al onze fietsvakanties is er een Nederlands of Engelssprekend aanspreekpunt aanwezig.

Bij de groepsreizen is er altijd een meefietsende Nederlandse reisleider aanwezig. Tijdens de groepsreizen in Turkije, Macedonië en Noord-Griekenland is er altijd een volgwagen aanwezig die de gehele route meerijdt.

Onze fietsreizen hebben over het algemeen een vaste reisduur, maar het is zeker mogelijk om dit aan te passen. Eye4Cycling is gespecialiseerd in maatwerkreizen, zodat er rekening gehouden kan worden met uw wensen.

Ja, bij alle reisbestemmingen kunt kiezen voor een 1-persooonskamer, op basis van beschikbaarheid.

Bij het gebruik van een hotelkamer door 1 persoon, wordt er wel een toeslag berekend. De hoogte van deze toeslag vindt u bij de informatie van iedere fietsvakantie op onze website.

Ja dit is mogelijk, mits er nog een ander persoon (van hetzelfde geslacht) heeft aangegeven een kamer te willen delen. Dit wordt ook wel een kamer op indeling genoemd.

Mocht er geen andere deelnemer beschikbaar is, wordt de eenpersoonstoeslag in rekening gebracht.

U overnacht, op een enkele locatie bestemming uitgezonderd, in kleinschalige hotels en worden gekenmerkt door een eigen persoonlijke sfeer met vriendelijk en behulpzaam personeel. De kwaliteit van de accommodaties is variërend van eenvoudig tot luxe maar bevatten bovenal een juiste prijs/kwaliteitverhouding.

Alle hotels, op een enkele uitgezonderd, hebben een goede traditionele keuken.

Op het boekingsformulier kunt u specifieke dieetwensen aangeven.

Nee, bij ons betaalt u geen boekingskosten.

Groepen vanaf 6 personen komen in aanmerking voor een aantrekkelijke korting op het reisarrangement. Deze kan per reisbestemming variëren.

Veelgestelde vragen over groepsreizen

Voor de groepsreizen naar Macedonië, Turkije en Noord-Griekenland hanteren we een minimaal aantal van 5-6 deelnemers.

Voor de groepsreizen naar Ibiza en Andalusië hanteren we een minimumaantal van 8 deelnemers.

Nee hoor, u ben vrij om er zelf op uit te trekken met behulp van (huur) GPS-navigatie.

Iedere avond zal de reisleiding een uitleg geven voor de fietsroute van de volgende dag.

In de ochtend starten alle fietsroutes na het ontbijt, tussen 9:30- 10:00 uur.

De groepsreizen hebben een recreatief karakter, waardoor er voldoende tijd is voor bezichtigingen en foto’s. Daarnaast zijn er diverse rustmomenten ingebouwd voor eet- en drinkmomenten. De meeste routes eindigen gemiddeld tussen 15:00 – 16:00 uur bij het (volgende) hotel.

Veegestelde vragen over de fietsen

Uiteraard bent u vrij om uw eigen fiets mee te nemen. Let wel; u dient zelf te zorgen voor het transport van uw fiets naar de reisbestemming. Voor het gebruik van uw eigen fiets rekenen wij een toeslag van € 40,00 per fiets.

Op alle reisbestemmingen beschikken wij echter over kwalitatieve en goed onderhouden huurfietsen. Wij adviseren om gebruik te maken van een huurfiets.

U ontvangt een korting op de arrangementsprijs wanneer u ervoor kiest om de bagage zelf te vervoeren tijdens een individuele fietsvakantie. Deze korting verschilt echter per reisbestemming.

Bij de uitgifte van de huurfiets ontvangt u de volgende materialen:

  • slot
  • fietspomp
  • reserveband
  • toolkit
  • reparatiesetje

Op een aantal bestemmingen zijn tevens fietstassen beschikbaar, deze kunt u van tevoren reserveren en ter plaatse afrekenen.

Graag ontvangen wij uw lengtemaat vóór aanvang van de fietsvakantie, zodat wij kunnen zorgen voor de juiste fiets.

De fietsverhuurder kanu een borgsom in rekening brengen. U blijft echter geheel verantwoordelijk voor de fiets gedurende de huurperiode. Zorg er dus voor dat de fiets altijd op slot staat als u de fiets verlaat.

Jazeker, eigen pedalen en zadels zetten we graag voor u op de huurfiets.