Veelgestelde vragen over het coronavirus (COVID-19)

UPDATE: 12 mei 2020 – 09.00 UUR

 

Eye4Cycling houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM en de adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Verder hebben we nauw contact met de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO) en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR).

 

Algemeen

De onrust en soms ook onduidelijkheid omtrent het coronavirus en reizen is nog steeds groot, daarom geven wij als Eye4Cycling een update met de stand van zaken, voor zover die op dit moment bij ons bekend is.

Voordat wij onderstaand een uitleg geven over de maatregelen die wij genomen hebben, geldt voor iedereen de algemene veiligheids- en zorgmaatregelen. Denkt u hierbij aan de persoonlijke hygiëne, zoals regelmatig handen wassen, hoesten in de elleboog, geen handen schudden et cetera. Als Eye4Cycling volgen wij continu de ontwikkelingen en staan wij in direct contact met de luchtvaartmaatschappijen, lokale leveranciers, hotels en dergelijke om ons bij te laten praten hoe de situatie voor de betreffende bestemming is.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor ieder land een reisadvies dat vanzelfsprekend door Eye4Cycling wordt gevolgd. Er zijn 4 kleurcodes, te weten:

groen:     geen bijzonderheden, maar ga goed voorbereid op vakantie en check de websites van bijvoorbeeld het ministerie van Buitenlandse Zaken;

geel      er zijn veiligheidsrisico’s, lokale overheden kunnen (sociaal) beperkende maatregelen hebben getroffen;

oranje:    alleen reizen als dat noodzakelijk is;

rood:      niet reizen.

 

Wettelijk is niet alles vastgelegd wanneer een vakantie wel of niet door kan of mag gaan en wat de mogelijkheden zijn om de vakantie om te boeken of te annuleren. Daarom heeft Eye4Cycling besloten daarin een duidelijk beleid op te stellen per verschillende vertrekperiode.

 

Vertrek tot en met 18 juni 2020

Voor alle vertrekkende vliegvakanties van 12 mei tot en met 18 juni 2020 geldt: door de bijzondere omstandigheden kan uw vakantie niet worden uitgevoerd en schorten wij uw vakantie op.

Wij bieden u de mogelijkheid om om te boeken naar een andere vertrekdatum of u kunt een tegoedbon accepteren. De tegoedbon biedt u de zekerheid dat het betaalde bedrag gegarandeerd blijft en u uw vakantie kunt omboeken naar een latere vertrekdatum met de volgende voorwaarden:

  • de nieuwe reis dient uiterlijk 1 jaar na afgifte van de tegoedbon aan te vangen (vertrekdatum);
  • indien uw nieuwe reis een hogere prijs heeft, moet het verschil worden bijbetaald;
  • indien uw nieuwe reis goedkoper is, betalen wij u het verschil terug;
  • de tegoedbon is alleen in te wisselen voor een nieuwe reis bij Eye4Cycling en is niet inwisselbaar voor geld.

 

Voor alle vakantie met vertrek vanaf 19 juni 2020

Voor vakanties met vertrek vanaf 19 juni 2020 wachten wij de ontwikkelingen af en zijn onze reisvoorwaarden van toepassing.

 

Fietsvakanties in Nederland vanaf 12 mei 2020

Volgens de richtlijnen van de overheid en veiligheidsregio’s is het toegestaan om hotels geopend te hebben. Daarnaast mogen eet- en drinkgelegenheden in de hotels geopend zijn, echter uitsluitend voor de hotelgasten.

 

Onze accommodaties geven hoge prioriteit aan de gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers en zijn volledig aangepast aan de nieuwe situatie. Hierbij is aan alles gedacht voor een onbezorgd en veilig verblijf.

 

Aanvullende opmerking 1

Wij maken u er op attent dat bij kosteloos omboeken naar een andere reis en/of vertrekdatum de prijzen gelden van de betreffende vakantie en/of vertrekdatum. Is de vakantie goedkoper, dan ontvangt u vanzelfsprekend het verschil terug. Heeft de vakantie een hogere reissom, dan dient u het verschil nog bij te betalen.

 

Aanvullende opmerking 2

Wilt u wel omboeken, maar kunt u niet op korte termijn beslissen wanneer en waar naartoe, dan biedt Eye4Cycling u de mogelijkheid om gebruik te maken van een tegoedbon. De tegoedbon ter waarde van het reeds betaalde bedrag, geeft u de mogelijkheid om op een later tijdstip te boeken en biedt de zekerheid dat u het geld niet kwijt bent, omdat de tegoedbon ook onder de voorwaarden van de GGTO valt, mocht er onverhoopt iets met Eye4Cycling gebeuren.

 

Aanvullende opmerking 3

Wanneer u een reservering voor een vakantie heeft gedaan, maar uw aanbetaling nog niet heeft overgemaakt, dan wil dat niet zeggen dat u niet hoeft te betalen en kosteloos kunt annuleren. De betalingsverplichting die u met het afsluiten van de reisovereenkomst bent aangegaan, blijft van kracht.

 

Tot slot

Check voor de actuele status van het moment: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Zoals eerder aangegeven, vinden wij het belangrijk als reisorganisator proactief te zijn en initiatieven te ondernemen met betrekking tot uw vakantie. Wij volgen alle ontwikkelingen nauwgezet en adviseren u als klant regelmatig de verschillende belangrijke websites, zoals https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen, te checken.

Rest ons langs deze weg onze morele steun te betuigen aan alle mensen die in de zorg en ziekenhuizen werken en we wensen onze overheid wijsheid toe bij de moeilijke beslissingen die zij moeten nemen.

Mochten er vragen zijn, dan kunt u ons 7 dagen in de week bereiken op telefoonnummer:

06-24519595.

 

Laatste update: 12 mei 2020 – 09.00 uur