Wat gaat de tijd toch snel! - terugblik op onze jubileumreis

In 2009 zijn we begonnen met het aanbieden van fietsvakanties in Turkije. Ik heb in een vorig leven geleerd dat als je veel kleine dingetjes goed doet, je vanzelf komt bovendrijven en klanten je werkwijze zullen gaan waarderen.

Dit heeft geleid tot veel terugkerende en bekende gezichten, wat natuurlijk hartstikke leuk is ... Terugkerende deelnemers brengen echter ook een (luxe)probleem met zich mee: zorg voor  nieuwe reisbestemmingen!

Bij deze keuze werd met name gelet op bestemmingen die niet 1,2 3 voor de hand lagen. Noord-Macedonië en Noord-Griekenland pasten prima binnen ons reisaanbod.

2 jaar geleden werd de nieuwe bestemming Ibiza toegevoegd voor het vroege voorjaar en late najaar. Wie denkt er nu aan Ibiza als fietsbestemming? Wij dus!

De  samenwerking met de collega’s van Cyklo Travel heeft dit jaar geleid tot een nieuwe verrassende fietsvakantie door Andalusië: van Ronda naar Sevilla.

10-jarig bestaan

2019 markeert het 10-jarig bestaan van Eye4Cycling. Wie had kunnen denken dat ik samen met mijn collega’s zo’n mooi bedrijf zou opbouwen!

jubileumreis_eye4cycling_5

Jubileumreis

Van 1 t/m 15 mei hebben we dit heugelijke feit gevierd met een heuse jubileumreis. Deze reis was zo samengesteld dat de deelnemers de keuze hadden om het eerste deel in Turkije te fietsen en vervolgens hun fietsreis voort te zetten op het Griekse Rhodos (de 12-daagse variant). Daarnaast konden de deelnemers ook kiezen voor een 15-daagse fietsvakantie: een combinatie van fietsen over het Bozburun schiereiland met aansluitend de 8-daagse Trans Lykia reis. We hebben de mooiste plekjes en bezienswaardigheden bezocht. We genoten van:

  • Fietsen langs bloeiende boomgaarden;
  • Het strand van Iztuzu met het schildpaddenhospitaal;
  • Het meer van Koycegiz, boerendorpjes en iedereen die je gedag zegt;
  • Akyaka in de baai van Gokova;
  • Fietsen van de ene maaltijd naar de volgende. Heerlijke zeevis aan het strand van Akyaka, Turkse mezzes en gevulde aubergine bij Musa in Hisoronu;
  • Te gast zijn bij een Turkse familie in Bozburun;
  • Een rustdag in Marmaris;
  • Een fietsrit door het ruige binnenland van het Bozburun schiereiland;
  • Lunch in het authentieke Bayir met Turkse pannenkoeken onder de 2000 jaar oude plataan;
  • En niet te vergeten: ideale weersomstandigheden.

Fietsend langs de zee, boomgaarden met de zoete geur van bloesem, Turkse ‘ high tea’ met vers gebakken brood, olijven en heerlijk zelfgemaakte confiture. Op de achtergrond een kabbelend beekje. Fethiye voelt als een warm bad en verveelt nooit.

Wat kan het leven toch mooi zijn op de fiets, in een Turkije dat zo mooi en gastvrij is! Ik (Raymond) heb er in ieder geval intens van genoten.

De deelnemers hebben ook genoten, als je deze mooie recensies leest:

Annie & Frans Teunissen

De 15 daagse jubileum reis van Dalyan via Fethiye naar Adrasan en Antalya was een aaneenschakeling van leuke en gevarieerde fietstochten door cultuurhistorische gebieden.

Door de enthousiaste Raymond werd de nodige uitleg gegeven bij het schildpad opvangcentrum en diverse rotsgraven, fruitteelt, stadsmuren en leuke bezienswaardigheden onderweg. We werden Vaak verrast met een leuk en kleinschalig hotel, waarbij de hoteleigenaar het diner verzorgden en waar onze begeleider de lunch voor ons maakte!

Een TOP vakantie!

Jannie en Henk Karrenbelt

Deze jubileumreis, Turkije en Rhodos, is zeker een aanrader. We fietsten langs mooie kusten, bezochten pittoreske dorpjes en hebben genoten van de geweldige natuur. Ook de verzorging van de inwendige mens was meer dan uitstekend.

Chapeau Raymond en complimenten aan Karel. Het was subliem. Wie weet, een volgende keer weer?

Sjoukje Hettinga

Ik heb genoten van de 15-daagse jubileumreis in Turkije. Verrassende fietstochten door overweldigende natuur, cultuur en historie langs de kust, door de bergen en het achterland.

Bijzondere locaties voor overnachtingen. Vriendelijke bevolking en lekker eten. Een aanrader voor fietsliefhebbers die meer dan alleen asfalt willen zien.

Joke Gerritsen

Het was weer een super fijne vakantie de 8-daagse jubileumreis in Turkije. Alles was zoals gewoonlijk goed geregeld. Mooie fietstochten door een prachtig landschap. Genieten van uitzichten op zee en onderweg heerlijke rustplekjes voor een lekkere lunch of koffie.

Ik vind het een echte aanrader al was het voor mij af en toe wat afzien. Dus volgende keer toch maar een e-bike. Compliment Raymond en ook onze chauffeur Tahir.

Gerda Klein Wentink

Een bijzondere fietsvakantie. Mooie klimpartijen met soms geweldige vergezichten.

Gezellige en uitstekende begeleiding zowel op de fiets als in de volgauto.

Er werden leuke locaties gezocht voor de lunch en het avondeten.

Voor mij was de eerste week een uitdaging, de tweede week was iets relaxter. Nog steeds behoorlijk klimmen en dalen maar de fietstochten gingen meer door kleine dorpen/langs de kust en we kregen een stukje cultuur mee.

Ik heb van deze 15 daagse fietstocht erg genoten.

Deze mooie complimenten van de deelnemers hebben ons doen besluiten om deze reis volgend voorjaar weer te organiseren! Wilt u daarvan op de hoogte worden gehouden? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Groet,

Raymond

Laat een reactie achter