In september hebben wij een wandelvakantie in Noord-Macedonië gedaan. Het was een hele leuke reis!
Vanaf het vliegveld bij Ohrid zijn we naar het enige hotel in Lazaropole gebracht. Een klein dorp in de bergen waar de tijd een aantal jaar stil lijkt te hebben gestaan.
Op zaterdagavond komt het hele dorp samen op het plein voor het supermarktje en het hotel. Iemand met een auto zorgt voor de muzikale omlijsting door zijn portier open te zetten. Jong en  oud samen, heel gezellig.

Mooie wandelingen gemaakt in de ongerepte bossen op de berghellingen. Voor ons ( één niet sportief, de ander een beetje sportief) was de wandeling soms wel pittig. Door er voldoende tijd voor te nemen, was het toch goed te doen.
De omgeving was heel groen en er waren nog veel bloemen, bomen vol met in de zon goudkleurende appeltjes en hop vol met bellen.

In Vevcani, onze volgende stop, zijn meer mensen en meer voorzieningen. Op onze wandelingen kwamen wij –naast de herder met schapen- wederom vrijwel niemand tegen. De traditionele bruiloft was leuk om te zien. Weer mooie wandelingen gemaakt in een groene omgeving met veel vlinders.

We zijn geëindigd in Ohrid. Een hele mooie oude stad met gezellige terrassen en restaurants. De oude gebouwen worden helaas niet altijd onderhouden. Net als verlaten auto’s raken ze overwoekerd met groen. Lekker gezwommen in het meer van Ohrid.

Al met al een leuke en prima verzorgde reis met mooie wandelingen. Dankzij de GPX was de route vinden geen probleem. De mensen die wij ontmoet hebben waren aardig en behulpzaam. Wij hopen nog een keer naar Noord-Macedonië te gaan.

Wessel en Caroline